Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ενοποιημένος τηλεφωνικός κατάλογος

Αρ.Πρωτ. 265B
Προς ΕΕΤΤ
Υπόψη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου

Κύριοι,
Με το άνοιγμα της αγοράς τηλεφωνίας και την αύξηση του αριθμού των εταιριών τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής) είχε δημιουργηθεί το θέμα της σύνταξης ενοποιημένου τηλεφωνικού καταλόγου.
Απ' ότι γνωρίζουμε είχε ανατεθεί στον ΟΤΕ η σύνταξη και τήρηση αυτού του καταλόγου. Γι' αυτό και είδαμε κάποια στιγμή τυπωμένους καταλόγους που περιείχαν και αριθμούς κινητών τηλεεφώνων.
Σήμερα δεν βρίσκεις τόσο εύκολα τηλεφωνικό κατάλογο (παλιότερα μας τον έφερνα στο σπίτι), ενώ αν βρίσκεις δεν είναι ενημερωμένος. Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι οι "χρυσές δουλειές" των εταιριών που προσφέρουν Υπηρεσίες Τηλεφωνικού καταλόγου που κατά τη γνώμη μας τιμολογούν υπέρογκα και κερδίζουν ανάλογα (φαίνεται άλλωστε από τις έντονες διαφημιστικές τους καμπάνιες).
Δεν μπορούμε να έχουμε αντίρρηση για τη λειτουργία αυτών των εταιριών (απαγόρευση), δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τη μείωση των τιμολογίων τους αλλά απαιτούμε την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ τήρηση και λειτουργία του ενοποιημένυ τηλεφωνικού καταλόγου ΆΜΕΣΑ. Στις εταιρίες θα απευθυνθεί όποιος το επιθυμεί, όχι όμως γιατί δεν βρίσκει αλλού την ενημέρωση.
Λειτουργία του ενοποιημένου καταλόγου για μας σημαίνει η ύπαρξη συγκεκριμένου ιστοτόπου όπου θα δίνει δυνατότητες εύρεσης τηλ αριθμών και αντίστροφα, από όλες τις εταιρίες και για όλους τους συνδρομητές που δεν έχουν ζητήσει να παραμείνουν απόρρητα τα στοιχεία τους (άρα δεν τα δίνουν ούτε οι εταιρίες υπηρεσίας καταλόγου). Η υπηρεσία αυτή μέσω διαδικτύου υπάρχει στις περισσότερες χώρες, την παρέχει κι ο ΟΤΕ στην Ελλάδα (μόνο για τους συνδρομητές του), κοστίζει λίγο η λειτουργία και συντήρησή της (πολύ λιγότερο από την έκδοση έντυπων καταλόγων).
Η μη λειτουργία ενός τέτοιου ιστότοπου εδώ και χρόνια και τελικά ο αποκλεισμός των καταλωτών από έναν δωρεάν ενοποιημένο τηλεφωνικό κατάλογο μας δημιουργεί υπόνοιες οργανωμένης κίνησης για μια ακόμη "λεηλάτηση" του εισοδήματος των καταναλωτών, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα σας έβρισκε αντίθετους.
Τέλος προτείνουμε την λειτουργία ενός τέτοιου ιστότοπου από την ΕΕΤΤ, αν δεν υπάρχει άλλος φορέας διαθέσιμος.
Αναμένοντας τις ενέργειές σας και τις απαντήσεις σας για τα παραπάνω.
Με εκίμηση
. . . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου